Inlägg

På plats

Bild
Nu ligger båda båtarna sida vid sida på ställningen. Bonden kom inte men vi fick låna hjullastaren, så jag fick för första gången köra en hjullastare.

Väntar in bonden

Bild
Idag har vi fått upp den ena båten på ställningen med mycket vilje styrka och kroppslig styrka fick vi upp den. Men den andra är så dumt placerad på släpet så vi får vänta in bonden med hjulastaren så vi får av den och får loss kölen.

Ligga stilla i vaggan.

Bild
20/7 2018 Idag har vi byggt en ställning som båtarna ska ligga på under byggets gång. För att dem ska ligga på jämn höjd, brädd och längd.

Tvätt dag

Bild
19/7 2018 Idag har vi rensat och tvättat båtarna så gått det går.

Frakten dag 2

Bild
18/7 2018 Efter gårdagens bravader och nya krafter och ett nytt däck på fälgen åkte vi till det havererade släpet och borrade och gängade nya bulthål och skruvade fast fälgen så ordentligt det gick. Vi tyckte att det var lite för tidigt att köra vidare med det släpet på grund av trafiken så vi åkte för att byta däcket på det andra släpet och fixa så det är okej för transport. Vi fick även en massa tillbehör till båtarna så vi lastade även in det i bilen. Kl 22:00 körde vi och kopplade på det släpet med dem hemma skruvade hjulbultarna. Färden hem gick nu relativt smärtfritt fritt i 25km/h vi fick stanna nångång och spänna till lite men vi kom hem och ställde av det på gården. Efter en natt macka åkte vi tillbaka och hämtade båt nr två. Det gick smärtfritt och vi kunde även hålla lite högre hastighet med det. kl 02:35 va vi hemma med det. Nu står båda båtarna på gården.

Frakten

Bild
17/7 2018 Jag och sonen åkte för att hämta båtarna, Dem stog på taskiga båt släp och förra ägaren rekommenderade oss att inte frakta båtarna en längre sträcka med dem. Men vi hade inget annat val då vi inte vill lägga för stor del av vår budget på att frakta båtarna. Vi började pumpa däcken på det första släpet ha i åtanke att släpen och båtarna ha stått stilla på land i över sex år. Pang sa det i det ena däcket såklart. Jävla skit med fälgen är från nån gammal Renault eller nåt med konstigt stort centrum hål. Ja ja, vi tar  loss det och tar med det hem till däckfirman så får dom lägga om det. På det andra släpet var vi tvungna att montera på drag för bil då det bara va nån knasig ögla för traktor på det. Men det gick. I nattens mörker missar vi att släpet inte har alla hjul muttrar. När vi har rullat några hundra meter upptäckte vi det. Vi spänner dem bultarna som satt där två av fyra. Och rullar vidare. Vi stannar och spänner stannar och spänner ett par gånger.

Leta och finna

Bild
16/7 2018 Grabben och jag har fått en idé att bygga en kattamaran. Satt och letade på blocket efter lämpliga objekt för vårt projekt. Och hitta det gjorde jag. Två stycken stortrissor, som skänkes bort om man hämtar dem. Så grabben och jag åkte för att titta på  möjligheterna för att kunna frakta bort dem.